Partij voor de Zorg

Kennisbank onderwerpen: Besturing, Overheid

Op 9 juni wil ik mijn stem uitbrengen voor een partij die van plan is fors meer geld uit te trekken voor de zorg. Ik zoek een partij die wil investeren in meer verpleging en in beter opgeleide dokters. Ik wil een partij die voor zieke mensen de laatste technologische vondsten wil inzetten. Een partij die ruimte creëert, zodat de beste medische professionals tijd hebben om te luisteren naar de problemen van patiënten en niet opgejaagd worden door een niet te begrijpen norm.

Tot mijn schrik wil geen enkele partij méér geld uit te geven aan de zorg. Het CPB planbureau berekende vorige week dat er drie partijen (PVV, GroenLinks en de SP) rond de nullijn zitten en dat de rest wil bezuinigen. Waarom komt er geen cent bij in de zorg, maar moeten we wel miljarden investeren in een geld verslindend banksysteem en nog meer in failliete landen? Ik wil meer geld voor de zorg!

Al jaren houdt de regering vast aan de norm dat zorgkosten niet mogen stijgen boven de grofweg negen procent van het bruto nationaal product. De regering tolereert een lichte stijging, maar kan dit niet gewoon vijftien procent zijn. Ik wil best meer uitgeven aan de zorg voor ouderen in verpleeghuizen en aan verplegers in ziekenhuizen. Ook specialisten mogen van mij de balkenendenorm verdienen als ze met hun expertise een patiënt genezen van een vervelende ziekte. Nederland vergrijst bij de dag en de technologische mogelijkheden in de zorg zijn ongekend. Ik wil niet dat bezuinigen betekent dat demente bejaarden gaan rondzwerven over straat om dat er geen plek meer voor hen is. Het kan toch niet zo zijn dat kinderen niet geholpen worden, omdat er even geen budget is?

Natuurlijk moeten er grenzen zijn en valt er veel te verbeteren binnen de huidige norm. Maar is de norm inmiddels niet verouderd? Moeten we niet constateren dat er een rigoureuze herbezinning nodig is over het totale overheidsbudget in plaats van dat er een discussie is over een paar procent meer of minder? Ik kan toch ook niet mijn huishoudboekje van twintig jaar geleden hanteren om te bepalen wat het budget voor mijn telefoon en internetkosten mag zijn voor de komende maand?

Er is behoefte aan een stevige schreeuw in de politiek. Nu hebben we al de Partij van de Arbeid, de Partij Voor de Vrijheid en de Partij voor de Dieren, maar ik mis een partij die stevig wil investeren in de zorg. Waar blijft de “Partij voor de Zorg?” En leuker: Wie weet nog een goede lijsttrekker?

Stuur door naar een relatie

9 reacties op “Partij voor de Zorg”

 • Beste heer, ik werk in de zorg, als deze effectiever geregeld wordt kan men zelfs gaan bezuinigen, probleem is dat er nooit echte managers hebben gezeten, logisch betaald stukken minder dan het bedrijfsleven.
  In het verleden en nu nog steeds wordt in de zorg geld over de balk gesmeten.

 • Ik kom net terug uit het ziekenhuis. Daar is nog heel wat te behalen aan efficiency.

  Klein voorbeeldje over zaalgenoot: meneer moeten uw beide ogen gedruppeld? Nee, alleen mijn rechter. En dat elke dag weer een paar keer, omdat het niet in het systeem staat.
  Andere voorbeelden: Hij kon niet lopen, verlamd. Elke keer (steeds anderen natuurlijk) weer hem proberen te overreden een paar stappen te maken van bed naar stoel omdat ze niet wisten dat hij niet kon lopen.
  Wilt u urine afgeven voor onderzoek? Net ook al gedaan bij de huisartsenpost (achter dezelfde balie) en het is al onderzocht. Kan wel zijn, maar wij van opname krijgen hun uitslagen niet.
  Zeker drie keer al je gegevens moeten opgeven omdat ze niet gedeeld worden met andere afdelingen.
  Mij elke keer medicijnen geven die ik niet hoef te hebben (hooguit op verzoek).

  Er valt echt heel veel te bezuinigen.

 • wie wil er met mij nadenken of er een politieke partij op te richten valt die zich richt op de zorg in brede zin

 • De politiek laat het afweten maar vooral de managers in de zorg. Aan de hand van de vele voorbeelden vraag ik mij af of het geen tijd wordt om meer aandacht te gaan besteden aan de vakinhoudelijke kennis van de gezondheidsmanagers. Eerlijk gezegd begrijp ik niet waarom men zich daar niet meer mee bezighoudt. Of is dit ook al het gevolg van het gemis aan kennis en ervaring? Is het dan al zover dat er over de volle breedte sprake is van een uitholling van ervaren vakinhoudelijke managers. Managers die de werkelijke relatie weten tussen de verpleegkundigen en het management. Vakinhoudelijk weten dat er verschillen zijn tussen de theorie en de dagelijkse praktijk. Kortom, de gezondheidszorg moet afscheid gaan nemen van managers die alleen maar oog hebben voor nieuwe structuren. Feitelijk komt het erop neer dat we geen behoefte hebben aan managementstructuren die in een laboratorium zijn geboren. Met name als de medewerkers op de werkvloer zich hiermee niet kunnen vereenzelvigen. Dus waarom niet op sommige onderdelen terug naar af. Op gepaste wijze constateren dat niet werkende organisatiemodellen weleens een deel kunnen zijn van de prijs van de vooruitgang. Terug naar de tijd dat de nestgeur, die de vakinhoudelijke manager vroeger eigen was, terugkomt. Geen jobrotation maar managen vanuit een vakinhoudelijke achtergrond. Met andere woorden, het blijkt uit de voorbeelden dat er behoefte is aan gezondheidsmanagers die met enig gezag de kenmerken van het vakgebied weten. Bij voorbaat nodig ik mijn critici uit vast pen en papier te pakken, want ik wil zo snel mogelijk weten of ik ouderwets ben. Of misschien toch een beetje gelijk.

 • Nadat ik vele onderzoeken had gehad via de uroloog en ze niets konden vinden werd ik doorgestuurd naar de fysiotherapeut voor oefeningen. Toch werd er weer een afspraak gemaakt voor 2 maanden daarna om te horen of het geholpen had? Heb die afspraak afgebeld omdat ik het complete onzin vond en geldverspilling.
  De fysiotherapeut kan toch een email sturen naar het ziekenhuis. Zo wordt er dus heeeeeel veeeeeel geld verspild in ziekenhuizen vooral heb ik gemerkt. Dubbel of driedubbele onderzoeken,
  Bij de fysio werd me gevraagd weer een 2daagse opname te maken van hoe vaak en hoeveel ik naar de wc moet. Zei haar, dat heb ik al gedaan dat kunt u toch bij de uroloog als info krijgen, want dit betekent weer een afspraak (onnodig). Uiteindelijk ook de fysio maar afgebeld want na de 1e uitleg voor wat ze voor me kon doen wist ik genoeg om niet meer terug te hoeven gaan.
  Kan me heel boos maken over de gigantische verspilling die plaatsvindt waardoor de mensen die zorg hard nodig hebben en het personeel die de zorg moet uitvoeren, de dupe c.q. slachtoffer zijn.
  Ben nooit politiek aktief geweest, maar heb nu 1 partij gevonden die werkelijk radicaal is in zijn oplossingen en programmás, maar die geboycot is door de media en tv. De partij heet mensenspirit en op you tube, etc. vindt je genoeg info erover.
  Ik vind het om te huilen dat nederland zo afglijdt in menswaardigheid dat onze ouderen moeten wachten om geholpen te worden naar de wc omdat er niet genoeg personeel is. Schande schande schande, noem dit land niet christelijk of verzorgend met een mooi beeld naar buiten over hoeveel ontwikkelingsgeld we geven, als hier mensen naar de voedselbank moeten, in schulden en problemen zitten en die zakkenvullers bij de banken het ze geen cent kost. Nee die worden geholpen met ons geld van de staat ten koste van de burgers die moeten bezuinigen .  Wens ieder mens een goed leven toe in menswaardigheid, zorg, respekt  en saamhorigheid.

 • wie wil er met mij nadenken of er een politieke partij op te richten valt die zich richt op de zorg in brede zin

 • ja een partij voor de zorg
  da’s misschien de enige manier om bij die politici door te dringen
  er moet toch een manier zijn om eindelijks eens iets te kunnen doen voor de zorgvragers en zorgverleners

  Het verschil is dus GELD / MEDELEVEN
  NOU, ik weet uit ervaring dat medeleven wel voldoening geeft;en geld…..geeft alleen macht.
  Oke wij leven in een \’rijk\’land(voor sommigen dan wel te verstaan)
  Maar als Nederland inderdaad een rijk land zou zijn , zou dat toch eigelijk uit liefde voor onze medemens moeten bestaan.
  Liefde verkrijg je door medeleven ;gevoelens;inzet en zorg.
  Geld alleen door macht.
  (of je moet de loterij winnen)
  En MACHT ;ja dan ben je iemand;iemand die beslissingen kan nemen voor een ander,zonder je in je medemens te verdiepen..
  Op \’t moment graaien de machtigen steeds meer geld weg bij mensen die het nodig hebben. Nodig hebben om hun dagelijkse behoeftes te kunnen krijgen(lees kopen)
  En dat geld komt dus bij diegenen aan de macht terecht, zodat zij topsalarissen/bonussen en wachtgeldregelingen kunnen krijgen..
  Volgens mij noem je dit toch egoisme?
  of ga ik nu te ver?
  ja, zeg het maar……
   
  Laten we ons ALLEMAAL eens indenken wat er met je gebeurt als je hulpbehoevend bent..
  Als je niet zelf naar de toilet kan ;of zelf in en uit bed kan komen..
  Dan heb je heel veel geduld nodig, want diegenen die jou die hulp willen(kunnen) geven; daar zijn er dus te weinig van..
  Want die politici vinden dat we met minder personeel meer mensen zorg moeten geven.
  Je rent/vliegt dus als het ware je zorgvrager voorbij
  Voorbij zijn gevoelens;zijn benodigheden.
  Je doet datgenen wat je doen moet .
  En niet genoeg tijd???Jammer dan ,dan zet je je verstand maar op nul ,om te zorgen dat je aan tijdslimieten en volle planningen moet voldoen..
  Zijn wij gek??
  En ben je mantelzorger, dan ben je tevens een \’zorger\’want het is niet alleen de lichamelijke zorg die je maar even moet doen, maar er komen zoveel dingen bij ,regeldingen ,die vreselijk veel tijd kosten ;die je niet hebt, maar ondanks het geregel, ook meestal niet krijgt..
  Zijn wij gek??
  Nou ja ; wij laten ons gek maken
  Door niet op te staan voor de zorg, maar door door te gaan.
  Door de machtigsten door te laten gaan , met steeds meer geld voor hunzelf, en steeds minder voor de mensen die het echt nodig hebben..
  Hoeveel mensen wonen er in Nederland?
  En hoeveel politici en bestuursleden zijn er.
  Wie zijn dus in de meerderheid?
  En wie zou daardoor het sterkst staan?
  Willen wij dit voor onzelf?
  Vast niet..
  Daarom zullen wij er zelf iets aan moeten veranderen.
  Want ooit krijgen wij allemaal met de zorgverlening te maken ; als zorgvrager of mantelzorger..of zorgverlener..
  Neem de tijd en sta op voor de zorg..
  Voordat het te laat is en je zelf door ziekte/ouderdom enz. dit niet meer kan veranderen..
  danku voor het lezen
  en alvast bedankt voor uw hulp en steun
  voor een goede zorgverlening in Nederland..
  tobi
  http://zorgtekorten.hyves.nl

 • ik ben van plan om een partij voor zieke mensen op te richten, hieronder valt uiteraard ook de zorg.
  Deze partij gaat in het beginsel alle patiënten verenigingen af en maken notities van de dingen die volgens hun beter moeten. Ook de zorg gever komt  uiteraard aan bot en daar maken wij ook notities van waar ze tegen aanlopen en wat er eventueel beter zou kunnen.
  Ik ben zelf een patient en ik merk dat ik tegen veel dingen aanloop die onterecht zijn en daardoor word ons leven nog zoveel zwaarder gemaakt dat het voor sommige onleefbaar word. Ik wil in de vorm van een Partij deze mensen een stem geven.

  Door deze mensen ook aan onze partij te binden zullen ze deel uit gaan maken van een proces wat moet gaan leiden tot verandering in het huidige zorgstelsel.

  Er zijn zoveel uitdagingen aan te gaan in deze starre politieke wereld gemengd met economische belangen van de Farmaceutische industrieën en verzekeringsmaatschappijen dat deze nieuwe partij voor openingen zal zorgen, openingen die de patient(de mens in de zorgstaat nederland) tengoede zal komen.
  Zijn er mensen met ideeën? of toevoegingen of zelfs een kritische nood? ik hoor het graag van u. alles zie ik als een leer proces. U kunt mij mailen op: Jeroenlink@hotmail.com

 • Ik werk al jaren in de zorg. Sinds de organisatie een regenval van managers in dienst heeft en de HR niet meer klaar staat voor de mensen die zorgen dat de zorg voor de patiënt gewaarborgd blijft gaat het mis in de zorg.
  Waar is het hoofd die achter zijn personeel staat en zorgt dat de randvoorwaarden goed blijven om je werk fatsoenlijk te kunnen doen. Het is niet aan de managers dat een organisatie blijft draaien. Men mag blij zijn dat er nog zoveel mensen achter hun vak staan en hun patiënten niet laten vallen.
  Ik word ziek van het zien hoeveel vergadert wordt en hoeveel leemlagen meedenken hoe een cultuur te veranderen en niet in de gaten hebben dat ze zelf moeten veranderen.
  Velen hebben niet in de gaten hoe ziekmakend hun rol is en de medewerkers een burnout krijgen en niet van het werk maar van zijn baas!

Reageer

(zal niet zichtbaar zijn)

Als u uw reactie geplaatst heeft kunt u de reactie nog 30 minuten aanpassen. Klik hiervoor op "Bewerk reactie".

Vorige artikel:
Volgende artikel:

Laatste reacties

ManagementSite Netwerk